dimecres, de gener 11, 2006

"Coros y danzas"

Amb aquest simpàtic nom es va batejar la no tant simpàtica sectorial de la Sección Femenina de la Falange, que tenia com a objectiu, la “monumental tarea de recolección de las danzas y las canciones folklóricas españolas”. Això és el primer que m’ha vingut al cap quan el president del Consell General del Poder Judicial, Francisco José Hernando, ha comparat avui aprendre català amb aprendre sevillanes.

Resulta alarmant que una persona amb les responsabilitats del Sr. Hernando –al qual se li pressuposa un mínim de competència intel·lectual en ocupar el càrrec que ostenta- pugui caure en una bajanada de proporcions tant majúscules. I no perquè les sevillanes no mereixin un respecte com a expressió cultural d’un poble, sinó per la bilis pròpia de tribalisme cavernari que destil·len les seves paraules.

Amb declaracions com aquestes es fa més evident que mai la imperiosa necessitat de comptar amb un poder judicial propi per al principat, tal i com es recull en el projecte d’Estatut. Deu ser que el càrrec que ocupa el Sr. Hernando el manté a les altures, desconnectat de la realitat quotidiana; però els que, per un motiu o un altre, hem de freqüentar l’àmbit judicial podem donar fer de la marginalitat a la que se sotmet la llengua catalana i els seus parlants.

Lamentablement, amb declaracions com aquestes es fan més evidents que mai les paraules de Joan Fuster sobre la llengua: "ens la volen reduir al reducte folklòric". Welcome to Spain! Paella, toros y olé!

1 Comments:

Blogger Pedro said...

Tu ets d'aquells que va anar a escridassar l'Aznar a el corte inglés? Quina poca feina no?

17:03  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home